Снимвка Силният човек в ДПС атакува руския посланик у нас.Днес бяхме свидетели

...
Снимвка Силният човек в ДПС атакува руския посланик у нас.Днес бяхме свидетели
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Митрофанова се държи арогантно и нагло, няма да останем безучастни

Снимвка

Силният човек в Движение за права и свободи нападна съветския посланик у нас.

" Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда ".

Това каза Делян Пеевски по мотив поведението на съветската посланичка Елеонора Митрофанова през днешния ден при отварянето на Руската черква в София, написа novini.bg. 

" Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години.

Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски – Чудотворец " е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес ", добави той.

" Отново подсещаме, че няма да допуснем про-Путин сътрудници да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни. В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията ", сподели още Пеевски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР